Activitatile asociatiei

Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

5 MAI – Ziua Europeana de Lupta Impotriva Discriminarii Persoanelor cu Dizabilitati, o zi cu semnificatii deosebite.

În cadrul manifestării au fost împărţite pliante şi calendare pentru ca oamenii să înţeleagă mai bine problemele cu care se confruntă persoanele care suferă de o dizabilitate. „Fii fără prejudecăţi” a fost deviza manifestării organizate ieri la Târgu-Jiu. Beneficiarii Centrului de zi „Christian” din Târgu-Jiu au marcat ieri Ziua Europeană de luptă împotriva discriminării persoanelor cu dizabilităţi. Acţiunea a avut loc în Parcul Central din Municipiu şi a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la dreptul persoanelor cu dizabilități de a se bucura de șanse egale. Împreună cu Asociaţia Persoanelor cu handicap din Oltenia, la eveniment s-au alăturat şi voluntari ai Asociaţiei „Dăruieşte Fericire” reprezentata de Elena Pomană.

Elena Pomană spune că prin aceasta iniţiativă, Asociaţia „Dăruieşte Fericire” şi-a dorit sensibilizarea opiniei publice şi conştientizarea faptului că şi persoanele cu dizabilităţi sunt persoane normale şi au aceleaşi drepturi şi dorinţe, cu atât mai mult cât această asociaţie a luat fiinţă tocmai pentru a veni în sprijinul celor pe care viaţa i-a pus la încercare. „Pentru această zi pot să spun doar atât: Nu uitaţi atunci când vreţi să judecaţi, mai bine îmbrăţişaţi! Asociaţia „Dăruieşte Fericire” are obiectivul de a conştientiza şi sensibiliza întreaga societate! Împreună putem schimba mentalităţi, să dăruim fericire. Ne bucurăm că oamenii devin mai deschişi, lărgindu-şi orizonturile. Este necesară participarea întregii societăţi, asta însemnând educaţie publică şi înţelegerea nevoilor şi drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, lupta împotriva prejudecăţilor şi discriminării de orice fel.

Campania „Fii mai bun, dăruiește!”

Campania „Fii mai bun, dăruiește!”, joi 14 Aprilie 2016 – eveniment caritabil organizat printr-un parteneriat între Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu & Asociația „Dăruiește Fericire”, în colaborare cu Asociația „Școala Gorjeană”. „Mulţumesc organizatorilor pentru acest eveniment minunat. Pentru că sunt o susţinătoare a educaţiei şi am considerat că este cea mai puternică arma pe care orice om o poate folosi pentru a schimba lumea, doresc ca banii ce ar fi trebuit să fie donaţi Asociaţiei „Dăruieşte Fericire” să fie dăruiţi acelor tineri minunaţi din Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” cu o situaţie socială mai puţin fericită, astfel încurajând dreptul la şcoală şi la o viaţa normală pentru a-şi putea continua studiile de care orice elev are nevoie pentru a evolua. Sunt dedicată Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi sunt recunoscătoare pentru formarea mea ca om. Nu construiesc fericirea pe nefericirea altcuiva. Auzind povestea că s-a renunţat la un grup de elevi vulnerabil din punct de vedere financiar din CNET în favoarea Asociaţiei „Dăruieşte Fericire” am hotărât, ca şi preşedinte, de a nu mai intra în posesia donaţiilor strânse, lăsând la latitudinea organizatorilor să doneze fondurile elevilor din liceu. Banii strânşi din vânzarea biletelor nu vor mai ajunge la mine şi nici donaţiile cadrelor didactice din CNET”.

Zi dedicata Mamei.

Asociatia Daruieste Fericire in colaborare cu Centrul Christian (echipa formata din: Daniel Andrei, Loredana  Niculete, Raluca Brinzan, Georgiana Veverita, Eugenia Boltasu, Oana Milcu) au organizat eveniment dedicat zilei de 8 Martie.

Actiunea a inceput cu o sesiune de poezii dedicate mamei, am daruit flori, si le-am facut urari din suflet, organizand o petrecere in cinstea doamnelor si domnisoarelor.

„8 Martie inseamna Fericire”

De ce am ales sa daruiesc flori la Scoala Generala Pompiliu Marcea si la C.N.E.T. – Colegiul National „Ecaterina Teodoroiu” Targu Jiu Targu Jiu? Sunt institutiile unde eu am studiat cu multă muncă şi perseverenţă. Emotiile m-au coplesit imediat ce am trecut pragul scolillor, este un sentiment de nedrescris fiindca retraiesti amintirile . Fiecare zi din anul scolar era plina de farmec si mister. Astazi s-a dovedit insa a fi foarte diferit. Pasii mei mici s-au transformat in pasii mari ai unei tinere plina de speranta intr-un viitor frumos si luminos. Cadrele didactice m-au primit cu aceeasi caldura minunata de cand eram eleva lor.

CITESTE MAI DEPARTE

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Spune si altora 🙂Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Tumblr